Arkitekturen og buer har været inspirationen til vores monokrome designkollektion gennem de sidste 10 år.

I 2022 markerer vi vores skulpturelle og minimalistiske designtilgang med et tilbageblik på vores designs i rene linjer, ærlige materialer og kunstnerisk udtryk.

Kristina Dam

Design & Brand Director. Grundlægger af Kristina Dam Studio.

Den oprindelige design idé var at skabe industrielt design med en kunstbaseret tilgang. Idéen udviklede sig til få kunst og boligindretning til at smelte sammen inden for møbler, designobjekter og illustrationer.
 Idéen udviklede sig til få kunst og boligindretning til at smelte sammen inden for møbler, designobjekter og illustrationer.

Vores rejse startede med en række illustrationer i et begrænset oplag, og over 10 år er designporteføljen vokset med møbler, boligtekstiler, skulpturer og meget mere. Portfolioen består af designs med samme kvalitet og potentiale som en klassiker: Modernist-sofaen, den Bauhaus-inspirerede Grid-serie og sidste sæsons introduktion af en serie bestående af klassiske og tidløse spisebordsstole og et spisebord, Collector. Med designtilgangen "Sculptural Minimalism" definerer vi skulpturel minimalisme i vores designs til mindste detalje. 

Med designtilgangen "Sculptural Minimalism" definerer vi skulpturel minimalisme i vores designs til mindste detalje.

Respekten for naturens egne materialer er integreret i hvert design. Passionen for det flittige håndværk er tydeligt og hvert design er mere end bare interiørobjekter. De tilføjer et statement til det moderne hjem.

For at fejre Kristina Dams inspiration i kunst og arkitekturen lancerer vi hver sæson et nyt design i et skulpturelt formsprog. 10-års jubilæet markeres med en jubilæumsudstilling under 3daysofdesign i juni 2022.

Signaturdesigns

2022

Frame Sculpture

Frame Sculpture fejrer 10 år med skulpturel minimalisme med rene, ærlige og moderne design, som er essensen af Kristina Dam Studio. Frame er et stykke funktionel kunst, der er åben for fortolkning. Enkelt med en holdning.

shop

2021

Collector Serien

Indram samtalen, mødet og måltidet rigtig ind med Collector. Serien er minimalistisk, tidløs og æstetik. De rene linjer, egetræet og håndværket får møbelserien til at fremstå ærlig og indbydende.

shop

2020

Bauhaus Lounge Chair

Bauhaus Lounge Chair er designet med fokus på rene linjer og enkel funktionalitet. En serie defineret af buede ryglæn, cirkulært spisebord og diskret perforerede flader.

shop


Column Coat Rack

Skabt ud fra en fascination af buer og inspireret af historiske bygninger. Et kunstværk til væggen i ærlige materialer.

shop

2019

Stack Storage Box

Tidløs opbevaringsmodul med mange funktioner. Serien er udført i massiv olieret egetræ med mørke valnøddedetaljer.

shop

2018

Bowl Serien

Serien består af fire forskellige former, som giver et karakteristisk særpræg i enhver boligindretning. Markant og modigt udtryk – fremstillet i mat glaseret terrakotta.

shop

2017

Curved Side Table

Et voluminøst objekt, som er designet ud fra én enkel grafisk linje. Skulpturelt udtryk i et funktionelt design. 

shop

2016

Book Keeper

Book Keeper er inspireret af Bauhaus, hvor intet er unødigt eller overflødigt. En enkel og skulpturel måde at opbevare bøger på.

shop


Desk Sculpture

Funktionelle design objekter som kan inspirere til forskellige installationer. Alle er udført i naturlige materialer: massivt egetræ, messing, terracotta og marmor

shop

2015

Dome Vase Serien

Dome vaserne former serien med enkle, grafiske linjer. Skulpturelle vaser med fire forskellige formål. Mat på ydersiden, glaseret på indersiden. 

shop

2014

Wooden Sphere & Wooden Galaxy

Et funktionelt og skulpturelt design. Serien er inspireret den japanske designtradition af enkelt formsprog.

shop

2013

Stool

Stool er det første møbel designet af Kristina Dam. Stool kan med lethed fungere som en taburet eller stå alene som et kunstværk.

shop

2012

Illustrationer

Illustrationerne inspireret af kunst og arkitekturer begyndelsen på Kristina Dam Studio.

Se nuværende kollektion