Om Kristina Dam

Kristina Dam
Founder, Brand & Design Director

Kristina Dam er født og opvokset i Præstø. Hun er uddannet grafisk designer fra Royal Academy of Art and Architecture og blev færdig i 2007. I 2004 udstillede hun sit første møbel i samarbejde med sin medstuderende på designmessen ICFF i New York, hvor hendes rejse som designer begyndte at spire. Lige siden Kristina var barn, har hun elsket at male og være kreativ, og solgte sin kunst og objekter på markeder fra 12-årsalderen.
 
Forinden sin uddannelse på arkitektskolen gik Kristina på Glyptotekets tegneskole, hvor hun lærte præcisionen i perspektivtegning med blyant, hvilket skulle føre til hendes første illustrationer, da hun i 2012 startede Kristina Dam Studio. Filosofien bag Kristina Dam Studio var et personligt ønske om, at alle skulle have muligheden for tilgængelig kunst, og derfor arbejdede hun primært med artprint i begyndelsen.

Kristina Dams passion for kunst er kun blevet større og i dag er kunst og arkitektur de største inspirationskilder:

”Kunsten bevæger sig ubesværet på tværs af materialer og funktionalitet – det er en fri form, hvor alt kan ske og lade sig gøre, det er enormt inspirerende. Modsætningen er arkitekturen, som har en stor præmis, der hedder konstruktioner, brug af materialer og langtidsholdbare materialer. På trods af dette kan arkitekturen i den grad udfordre os i forhold til skala, rumoplevelser, ornamentering, taktilitet – nærvær i materialer. Der er ikke noget som god arkitektur, der kan røre noget meget dybt i mig”.

Læs også

Håndværk & Materiale

Hvert design er lavet af stærke materialer, der sikrer lang levetid og holdbarhed. Sofistikeret, æstetisk smuk og let at passe ind i ethvert rum eller hjem.

Læs mere >

Vores Historie

Buer og arkitektur har længe været essensen af Kristina Dam Studios monokrome kollektioner. Vi markerer vores fokus på Sculptural Minimalisme med rene, ærlige og moderne design og anerkender vores passion for håndværk og materialer.

Læs mere >

04_22589-1350x1080.jpg__PID:0861693f-461d-4fd1-a12a-f1018932e6ae

På besøg hos Kristina Dam

Kom med på besøg hos designer Kristina Dam, når hun åbner dørene til sin københavnske muremestervilla fra 1920’erne i denne fotoreportage.

Udforsk >