Kristina Dam

Brand & Design Director

Den røde tråd i alle designs fra Kristina Dam Studio er enkle og grafiske. Møbler fra Kristina Dam Studio er alle lavet af naturlige og massive materialer. Vi arbejder kun med den monokrome farvepalette eller benytter os af materialernes naturlige farve. Vi mener at det gør os i stand til at skabe tidløse og langtidsholdbare designs. Distinkt og smukt - enkelhed med et moderne strejf. Vi kalder tonen i vores designs for 'Sculptural Minimalism'. 

Ærlige materialer

Når vi siger 'ærlige' mener vi ægte, massive, naturlige og omhyggeligt udvalgte materialer - og vi behandler dem med respekt. Vores egetræ massivt og kun let slebet med en fin oliebehandling, læderet er blødt og forarbejdet mindst muligt (anilinlæder). Majoriteten af vores produktionsapparat er Europæisk og overholder dermed de krav der stilles via EUs direktiver. Vores kærlighed til gode materialer er en del af vores nordiske designarv - en arv vi er meget stolte af.

Skulpturel tilgang til design

Vi ønsker at alle vores produkter skal være i stand til at tilføje kant og karisma i dit hjem og indretning – give det karakter. Derfor er vores tilgang skulpturel og inspireret af japanske detaljer, grafisk Bauhaus-kunst og samtidigt forarbejde materialerne mindst muligt. I hvert kollektion præsenterer vi en ny skulptur, som kun tjener det formål at betage og henrykke iagttageren – og sættes tankerne i gang på samme måde som kunsten kan. Den skulpturelle tilgang og kvalitet vil altid spille en hovedrolle i alt vores arbejde.

Om Kristina Dam

Kristina Dam er uddannet fra Den Kongelige Danske Kunstakademi for Arkitektur og Design i København. I hendes design ses tydeligt hendes kærlighed til især Bauhaus arkitektur og simple, minimalistiske og grafiske linjer.

Kristinas første produkt - en serie af limited edition-illustrationer - blev hurtigt en favorit i skandinaviske designbutikker, magasiner og hjem. I dag har Kristina Dam Studio udviklet sig til et designkraftværk af både møbler, skulpturer og tilbehør. Hvert år skaber Kristina egenhændigt to design kollektioner, men samarbejder også med talentfulde kommende og etablerede designere om nye designs.

Kristina Dam Studio blev grundlagt af Kristina Dam i januar 2012. Kristina Dam Studio mission er smelte kunst og interiørdesign sammen i både møbler, accessories, illustrationer og skulpturer.

Alle produkter fra Kristina Dam Studio er lavet af stærke og solide materialer, der sikrer lang levetid og god holdbarhed. Sofistikeret, æstetisk smuk og let at passe ind i ethvert hjem og tilfører et unik touch til indretningen.

Hvert design fra Kristina Dam Studio har et tydeligt Skandinavisk og arkitektonisk udtryk, som du nemt genkender. Enkelhed udført i smukke materialer.